fbpx

houten trap webshop

Houten trappen op maat bij New Signature

U bent op zoek naar een nieuwe trap en liet uw oog vallen op een houten model? Dan zit u goed bij New Signature in Gent! Wij ontwerpen, maken en installeren al jarenlang de meest uiteenlopende houten trappen volledig op maat.

Bent u eerder op zoek naar een metalen trap? Ook dan kunt u bij ons terecht. U leest meer over onze metalen trappen via deze link(lees verder onder de foto)

Trappen op maat bij New Signature

Onze werkwijze

U kiest voor een houten trap, maar hoe gan we nu verder te werk? Eerst en vooral wordt alles nauwkeurig opgemeten door onze ervaren medewerkers. Vervolgens gaan onze technische tekenaars aan de slag. Zij bezorgen u een ontwerp op maat. Na goedkeuring – en eventuele aanpassingen – van het ontwerp, zorgen wij voor de plaatsing van uw nieuwe trap. 

U kiest de materialen voor uw nieuwe houten trap natuurlijk zelf. Zo kan de eventuele ballustrade vervaardigd worden uit hout of metaal. Tot slot voorziet u uw leuning van de stijlelementen of vormen die het best aansluiten bij uw interieur.

 

De verschillende opties voor uw houten trap op maat

Geen twee houten trappen zijn gelijk. Elke woning is anders opgebouwd en bovendien hebben onze klanten stuk voor stuk andere wensen en budgetten. Gelukkig kan New Signature alle maten, stijlen en vormen aan. Zoekt u een rechte trap of eerder één met een draai? Geen enkel probleem!

Een aantal veel voorkomende  trapformaties: 

 • Eerst en vooral de traditionele trappen:

  • een klassieke, rechte trap.
  • een trap met palier; ideaal voor langere trappen, waarbij de treden worden opgebroken door een rustpunt.
  • een zogenaamde ‘courbe’ trap. Deze trappen zijn gebogen en hebben dus geen hoek. 
 • Daarnaast zijn er de trappen met één of meerdere kwartdraaien:

  • één kwartdraai (1/4)
  • twee kwartdraai (2/4)
  • drie kwartdraai (3/4)
 • Courbetrap op maat - New Signature
 • Trap met palier en kwartdraai - New Signature
 • Courbetrap op maat.
 • Trap met palier en kwartdraai.

Onze houtsoorten voor uw nieuwe trap

Wij bieden onze klanten een ruime keuzen als het op houtsoorten voor hun nieuwe trap aankomt. Zo vindt iedereen gegarandeerd een trap die volledig aansluit met de inrichting van zijn/haar woning. Naast de klassieke houtsoorten, zoals beuk en eik, bieden we zo ook een grote keuze specialere houtsoorten aan. Denk hierbij aan afrormosia, afzelia, amerikaanse els, esdoorn, grenen, iroko, jatoba, merbau, movingui, notelaar, padouk, meranti, sipo, sapeli, rubberwood, wengé.

Ook voor uw buitentrap is de keuze uitgebreid: padouk, afrormosia, afzelia, iroko, itauba, jatoba, merbau, mahonie, sipo of sapeli.

We snappen dat niet iedereen zich meteen een beeld kan vormen van deze houtsoorten. Download de brochure hieronder. Daarin vindt u een afbeelding van onze houtsoorten. Nog steeds niet helemaal overtuigd? In onze showroom in Gent kunt u al onze houtsoorten en houttinten met eigen ogen aanschouwen.

Kom onze nieuwe traptinten ontdekken in Gent

Trap detail - New Signature

Kies de juiste trapboom

Een trapboom, wat is dat precies? Wel, de boom van een trap – ook wel eens wang genoemd – is het hout dat de treden van een trap draagt. In de meeste gevallen telt een trap twee trapbomen, maar er zijn meerdere opties mogelijk bij New Signature. We lijsten ze hieronder voor u op. Weet dat onze houten trappen steeds een ingefreesde trapboom hebben, waardoor de trappen stevig geplaatst en verankerd zijn.

Trap met twee trapbomen - New Signature

EEN HOUTEN TRAP MET TWEE TRAPBOMEN

De vaakst voorkomende trap. Toch kan de opbouw van dit type trap op verschillende manieren. Enerzijds is het mogelijk de treden tussen beide trapbomen te plaatsen (zoals op de foto links), anderzijds kan ervoor worden gekozen om de treden bovenop de trapbomen te bevestigen. In dit geval werken we ofwel met zichtbare (één of twee zijden) of verborgen trapbomen. Aan u de keuze!

Trap met één trapboom - New Signature

EEN HOUTEN TRAP MET ÉÉN TRAPBOOM

Eigenlijk geeft de term het al wat weg: dit type trap heeft slechts één trapboom. Het gaat hier altijd om een trapboom die centraal in het midden van de trap de treden draagt. 

Zwevende trap - New Signature

EEN HOUTEN TRAP ZONDER TRAPBOMEN

Geen fan van trapbomen? Geen probleem. Wij kunnen ook trappen ontwerpen zonder trapboom. Dit past vooral in strakkere interieurs en zorgt voor een ‘lichte’ trap. U kunt hierbij kiezen tussen een ‘zwevende trap’ (zie foto links) of een zelfdragende trap (zie foto hieronder).

Zelfdragende trap - New Signature
Spiltrap - New Signature

TOT SLOT: DE SPILTRAP

Een zogenaamde ‘spiltrap’ is opgebouwd rond één centrale spil in een spiraalvormige constructie. Doorgaans wordt er gekozen voor een spiltrap om ruimte te besparen of omwille van de typische esthetiek.

Waaruit bestaat mijn trap? 

Bij New Signature stelt u uw nieuwe trap helemaal op naar eigen smaak en budget. Dit betekent dat vrijwel elk aspect af te werken is naar uw wens. Maar uit welke delen bestaat uw nieuwe trap? Voor vele is dit niet meteen duidelijk. Daarom doen we het hieronder voor u uit de doeken:

 1. Traptreden: het deel waarop u loopt. De Weltree is de bovenste trede.
 2. Een steek: een opeenvolging van minimum drie treden in een rechte trap.
 3. De aantrede: de horizontale afstand tussen twee opeenvolgende traptreden.
 4. De optrede: de verticale afstand tussen twee opeenvolgende traptreden.
 5. Stootboorden
 6. Trapbomen: de kant van een trap, waarop de treden en stootboorden geplaats worden (zoals hierboven al besproken).

Tot slot hebben de meeste trappen voor de veiligheid nog een leuning. Die kan uit metaal bestaan, maar ook uit hout. Deze ballustrade biedt houvast bij het beklimmen van de trap en de spijlen of balusters kunnen zowel strak als versierd opgemaakt worden.

U leest meer over onze leuningen via de link hieronder.

Contacteer New Signature vrijblijvend voor een voorstel op maat

Wenst u een voorstel op maat? Wilt u wel eens weten of uw idee voor uw nieuwe trap ook in de praktijk om te zetten is? Aarzel niet langer en neem volledig vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Wij zijn ook telefonisch te bereiken op 09 22 71 610 (showroom Gent) of 051 575 478 (burelen Meulebeke), of kom eens langs in onze showroom in Gent.

Stel ons uw vraag:

Bent u op zoek naar een meer specifieke dienst? 

“>
 • TRAP OP MAAT

 • TRAPPEN IN LANDHUIS STIJL

 • TRAPPEN IN CHARME STIJL

 • LINEAIR MINIMALISME

 • BALUSTRADE IN HOUT

 • TRAP RENOVEREN

 • METALEN TRAPPEN

 • TRAP MET EIKEN TREDEN

Winkelwagen 0