fbpx

De juiste luchtvochtigheid

Voorkom scheuren en barsten in uw parket!

Vooral in de winter is de luchtvochtigheid in uw woning van belang. In deze periode draait de verwarming op volle toeren en dit heeft hier een invloed op. Een te lage luchtvochtigheid kan zorgen voor zwarte kieren in uw parketvloerBij normale huiskamer temperatuur dient deze rond de 55% te liggen. Een luchtbevochtiger is in dit geval je redder in nood. 

Tips voor een goede luchtvochtigheid in uw woning​

  • Beperk het verluchten en ventileren: Is er een periode van vorst? Zet dan ‘s morgens het raam of de deur slechts een korte periode open om de ruimte te verfrissen. Bij vriestemperaturen is de buitenlucht heel droog, wat een nefaste invloed kan hebben op uw parket indien het raam de hele dag open staat.
  • Meer vochtige lucht verspreiden: Klaar met douchen of baden? Laat het vocht op de muren staan en laat de deur van de badkamer even open. Op die manier wordt de vochtigheidsgraad in de woning verhoogd.
  • Verwarming niet te hoog: Warmte is gezellig, maar de verwarming van uw woning heeft veel invloed op de luchtvochtigheid. Warme lucht droogt meer uit. Zorg dus dat u de verwarming niet té hoog zet.
  • Luchtbevochtiger: Om de luchtvochtigheid te regelen bestaan er luchtbevochtigers. Deze apparaten verdampen het water om zo de luchtvochtigheid te verhogen. Op de betere toestellen kan u zelf de gewenste vochtigheidsgraad instellen.  

VRAGEN OF OP ZOEK NAAR EEN GOEDE LUCHTBEVOCHTIGER?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Winkelwagen 0